Кошничка (0) Артикл
Меѓу збир 0 ден.
Попуст - 0 ден.
Данок 0 ден.
Трошоци за испорака 0 ден.
Вкупно 0 ден.

Бакарна цевка во котур 12 х 0.9mm / 50m

205 ден.
product-image
 • Бакарна цевка во котур 12 х 0.9mm / 50m
 • Бакарна цевка во котур 12 х 0.9mm / 50m
 • Бакарна цевка во котур 12 х 0.9mm / 50m
 • Бакарна цевка во котур 12 х 0.9mm / 50m
 • Бакарна цевка во котур 12 х 0.9mm / 50m
Достапност : Нема лагер
Код на продукт :3032
Бренд :Cooper-com
Бакарни цевки

Благодарение на своите физички и механички својства (еластичност, флексибилност, висок коефициент на топлинска спроводливост, сила на компресија), кои не се менува со текот на времето, бакарни цевки се користат за:
 

 • монтажа на системи за водоснабдување,
 • системи за гас и топлинска енергија,
 • системи за пожарен аларм,
 • ладилни постројки и опрема,
 • различни индустрии (бродоградба, машинско инжинерство, хемиската и прехранбената индустрија).
   

Бакарни цевки имаат висока отпорност на внатрешниот притисок и хидродинамички шокови. Тие се монтирани  лесно и безбедно  (може да биде свиткано и обликувани со рака или со користење на алатката, во ладна и топла), се отпорни на корозија и имаат долг живот. Со зголемен интерес за заштеда на енергија и користењето на нови извори на енергија, бакарни цевки доминираат како материјал за производство на топла вода и инсталации, како и за производство на колектори за користење на сончевата енергија.

Предностите на бакарни цевки во однос на пластични цевки и цевки од алуминиум-пластика:

 • Бакар е природен материјал, која се препорачува за транспорт на вода за пиење;
 • Со своите биолошки својства  бакарот ,дополнително го штити квалитетот на водата за пиење од ширење на разни бактерии;
 • Бакар е еколошки материјал кој лесно може да се рециклираат (многу пати без промена на имот);
 • Се справува со многу високи притисоци и температури;
 • Не е предмет на влијанието на ултравиолетово зрачење, продира јаглеводороди и кислород.

Најчести стандарди во производството на бакарни цевки се: EN 1057, EN 12.735-1, EN 12449, ASTM B280, ASTM B68 / 251, ASTM B88, GOST 617, GOST 11383, ЈУС C.D5.500, ЈУС C.D5-502.

Available Options

Select: (*)
Radio: (*)
Checkbox: (*)

Артикли во кошничка