Midea Commercial Air Conditioner

 

Midea Commercial Air Conditioner (MCAC) е фирма ќерка на Midea Group основана во 1968 година. Основана е во 1999 година и го произведува првиот VRF во Кина во 2000 година. Со станбена и комерцијална опрема и команди за управување со инвертер, Midea е меѓу најголемите светски производители на електрични мотори, компресори и HVAC со 9 домашни и 5 странски производствени бази. Три од нив се особено за комерцијални климатизери.

Оттогаш, MCAC придонесе за истражување и развој и технолошка иновација. Соработката со водечките глобални претпријатија заедно со независното истражување и развој и овозможи на MCAC да спроведе илјадници комерцијални проекти за климатизација низ целиот свет.

Во моментов, MCAC е водечки снабдувач на комерцијални производи, поткрепен со зрела рамка за маркетинг, продажба и дизајн на проекти.

Midea Group е број 436 на компанијата Global 2000 Fortune со приходи од 2014 година над 23 милијарди долари и повеќе од 100.000 вработени низ целиот свет, што ја прави една од најголемите глобални компании за климатизација.