Од 1979 година Форнара С.П.А. произведува широк спектар на компоненти за греење, вода и гас со италијански материјали и сертифицирано потекло и квалитет. Производството опфаќа линија на производи од марката Форнара и снабдување со ОЕМ и компоненти по нарачка за разни италијански и странски брендови